Ga naar inhoud

Koop efedrine pillen


Aanbevolen berichten

Wat is efedrine?
Efedrine wordt gebruikt voor tijdelijke verlichting van kortademigheid, benauwdheid op de borst en piepende ademhaling als gevolg van bronchiale astma. Efedrine kan ook voor andere aandoeningen worden gebruikt, zoals bepaald door uw arts.

Efedrine is een decongestivum en bronchusverwijder. Het werkt door de zwelling te verminderen en de bloedvaten in de neusholtes te vernauwen en de longluchtwegen te verwijden, waardoor u gemakkelijker kunt ademen.

Thuis
Efedrine
Afdrukken
Redden
Efedrine
Generieke naam: efedrine-capsules en -tabletten (e-FED-rin
Geneesmiddelenklassen: decongestiva , vasopressoren

Medisch beoordeeld door Drugs.com. Laatst bijgewerkt op 12 maart 2023.

Toepassingen
Voordat u neemt
Dosering
Waarschuwingen
Bijwerkingen
Algemene informatie
Wat is efedrine?
Efedrine wordt gebruikt voor tijdelijke verlichting van kortademigheid, benauwdheid op de borst en piepende ademhaling als gevolg van bronchiale astma. Efedrine kan ook voor andere aandoeningen worden gebruikt, zoals bepaald door uw arts.

Koop efedrine pillen is een decongestivum en bronchusverwijder. Het werkt door de zwelling te verminderen en de bloedvaten in de neusholtes te vernauwen en de longluchtwegen te verwijden, waardoor u gemakkelijker kunt ademen.


Gebruik efedrine niet als:
u bent allergisch voor dit medicijn.
u heeft geen diagnose astma
u heeft de diagnose astma, maar gebruikt voorgeschreven astmamedicijnen
als u ooit in het ziekenhuis bent opgenomen vanwege astma
u gebruikt nu een monoamineoxidaseremmer (MAO-remmer) (bijvoorbeeld fenelzine) of u heeft in de afgelopen 14 dagen een MAO-remmer gebruikt. Als u niet weet of uw receptgeneesmiddel een MAO-remmer bevat, vraag dit dan aan uw arts voordat u dit product inneemt.
u heeft een hoge bloeddruk, een hartaandoening, een onregelmatige hartslag, een schildklieraandoening, diabetes of moeite met plassen als gevolg van een vergroting van de prostaatklier of andere ernstige hartproblemen
Neem contact op met uw arts of zorgverlener voordat u efedrine gebruikt als een van deze situaties op u van toepassing is.

Voordat u efedrine gebruikt:
Sommige medische aandoeningen kunnen interageren met efedrine. Vertel het uw arts of apotheker als u een medische aandoening heeft, vooral als een van de volgende situaties op u van toepassing is:

als u zwanger bent, van plan bent zwanger te worden of borstvoeding geeft
als u geneesmiddelen op recept of zonder recept, kruidenpreparaten of voedingssupplementen gebruikt
als u allergisch bent voor medicijnen, voedsel of andere stoffen
als u een voorgeschiedenis heeft van hartproblemen, diabetes, glaucoom, een vergrote prostaat of andere prostaatproblemen, bijnierproblemen, hoge bloeddruk, toevallen, beroerte, problemen met de bloedvaten, een overactieve schildklier of ernstig astma
Sommige geneesmiddelen kunnen interageren met efedrine. Vertel het uw arts als u nog andere geneesmiddelen gebruikt, vooral als het één van de volgende is:

Bètablokkers (bijv. propranolol), cocaïne, indomethacine, methyldopa, MAO-remmers (bijv. fenelzine), linezolid, oxytocische geneesmiddelen (bijv. oxytocine), rauwolfia-derivaten (bijv. reserpine) of tricyclische antidepressiva (bijv. amitriptyline), of ergotalkaloïden (bijv. dihydroergotamine) omdat de werking en bijwerkingen van efedrine kunnen toenemen
Bromocriptine, catechol-O-methyltransferase (COMT)-remmers (bijv. entacapone) of digoxine omdat de werking en bijwerkingen van deze geneesmiddelen kunnen toenemen
Guanadrel, guanethidine, mecamylamine, methyldopa of reserpine omdat de effectiviteit ervan kan worden verminderd door efedrine
Dit is mogelijk geen volledige lijst van alle interacties die kunnen optreden. Vraag uw zorgverzekeraar of efedrine een wisselwerking kan hebben met andere geneesmiddelen die u gebruikt. Neem contact op met uw arts voordat u met een geneesmiddel begint, stopt of de dosis wijzigt.

Waarschuwingen voor zwangerschap en borstvoeding met efedrine (meer details)

Hoe efedrine te gebruiken:
Gebruik dit medicijn zoals voorgeschreven door uw arts. Controleer het etiket op het geneesmiddel voor de exacte doseringsinstructies. Controleer het etiket op het geneesmiddel voor de exacte doseringsinstructies.

Efedrine kan met of zonder voedsel worden ingenomen. Als maagklachten optreden, neem het dan met voedsel in om maagirritatie te verminderen.
Als u een dosis efedrine heeft gemist en deze regelmatig inneemt, neem deze dan zo snel mogelijk in. Als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla dan de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Neem geen 2 doses tegelijk.
Vraag uw zorgverzekeraar als u vragen heeft over het gebruik van efedrine.

Belangrijke veiligheidsinformatie:
Efedrine kan duizeligheid veroorzaken. Bestuur geen auto, bedien geen machines en doe niets anders dat gevaarlijk kan zijn totdat u weet hoe u op efedrine reageert. Het gebruik van efedrine alleen, met bepaalde andere medicijnen of met alcohol kan uw rijvaardigheid of het uitvoeren van andere potentieel gevaarlijke taken verminderen.
Als uw symptomen niet binnen 7 dagen verbeteren of als u hoge koorts krijgt, neem dan contact op met uw arts.
Als u moeite heeft met slapen, vraag dan uw apotheker of arts naar het beste tijdstip om dit medicijn in te nemen.
Gebruik geen dieet- of eetlustbeheersingsmedicijnen terwijl u efedrine gebruikt.
Voordat u een nieuw receptgeneesmiddel of een receptvrij medicijn gaat gebruiken, moet u de ingrediënten lezen om te zien of het ook efedrine bevat. Als dit het geval is of als u het niet zeker weet, neem dan contact op met uw arts of apotheker.
Diabetespatiënten - efedrine kan uw bloedsuikerspiegel beïnvloeden. Controleer de bloedsuikerspiegel nauwkeurig en vraag uw arts voordat u de dosis van uw diabetesgeneesmiddel aanpast.
Gebruik dit medicijn met voorzichtigheid bij ouderen, omdat ze mogelijk gevoeliger zijn voor de effecten ervan.
Gebruik efedrine met uiterste voorzichtigheid bij kinderen. De veiligheid en effectiviteit zijn niet bevestigd.
Zwangerschap en borstvoeding: Het is onbekend of dit medicijn schade kan toebrengen aan de foetus. Als u zwanger wordt terwijl u efedrine gebruikt, bespreek dan met uw arts de voordelen en risico’s van het gebruik van efedrine tijdens de zwangerschap. Efedrine wordt uitgescheiden in de moedermelk. Als u borstvoeding geeft of gaat geven terwijl u efedrine gebruikt, neem dan contact op met uw arts of apotheker om de risico’s voor uw baby te bespreken.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in



×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.